Wat is sildenafil?

Sildenafil citraat is een ingredient dat wordt gebruikt om erectiestoornissen te behandelen. Je zou het kunnen kennen want ook Viagra pillen hebben sildenafil als actieve ingredient sinds 1998. Sindsdien is het een van de meest voorgeschreven medicijnen ter wereld geworden.

Sildenafil citraat werkt door de bloedvaten in de penis te ontspannen, waardoor er meer bloed naar de penis kan stromen en een erectie kan ontstaan. Het medicijn wordt meestal ingenomen als een tablet, ongeveer 30-60 minuten voor de seksuele activiteit. De effecten van sildenafil citraat kunnen enkele uren aanhouden.

Naast de behandeling van erectiestoornissen wordt sildenafil citraat ook soms voorgeschreven voor de behandeling van pulmonale arteriële hypertensie, een aandoening waarbij de bloeddruk in de longslagader te hoog is.

Zoals bij alle medicijnen zijn er ook risico’s en mogelijke bijwerkingen verbonden aan het gebruik van sildenafil citraat. Het kan bijvoorbeeld interacties hebben met andere medicijnen, en sommige mensen kunnen last krijgen van bijwerkingen zoals hoofdpijn, blozen, maagklachten en veranderingen in het gezichtsvermogen.

Het is belangrijk om sildenafil citraat alleen te gebruiken onder toezicht van een arts en om de instructies van de arts of apotheker nauwgezet te volgen.

Sildenafil erectiemiddelen

Winkelwagen