Wat is vardenafil?

Vardenafil is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen (ED) bij mannen. Het behoort tot een klasse van medicijnen genaamd fosfodiësteraseremmers (PDE-5-remmers), die werken door de bloedvaten in de penis te ontspannen en de bloedstroom te verhogen, wat leidt tot een erectie.

Vardenafil heeft een snellere werking dan sommige andere PDE-5-remmers en kan binnen 15-30 minuten na inname effectief zijn. Het kan ook tot 5 uur duren voordat de effecten aanhouden, wat langer is dan sommige andere ED-medicijnen.

Het is belangrijk om vardenafil alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts en niet te combineren met andere medicijnen zonder medische goedkeuring. Mannen die vardenafil gebruiken, moeten ook voorzichtig zijn bij het nemen van alcohol of het eten van grote maaltijden, omdat dit de effectiviteit kan verminderen.

Zoals bij alle medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van vardenafil, waaronder hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en blozen. Als u last heeft van deze bijwerkingen of andere ongewenste effecten ervaart, moet u uw arts raadplegen.

Vardenafil

Winkelwagen