Wat is tadalafil?

Tadalafil is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen (ED) bij mannen. Het behoort tot een klasse van medicijnen genaamd fosfodiësteraseremmers (PDE-5-remmers), die werken door de bloedvaten in de penis te ontspannen en de bloedstroom te verhogen, waardoor een erectie ontstaat.

Tadalafil kan ook worden gebruikt voor de behandeling van pulmonale arteriële hypertensie (PAH), een aandoening waarbij de bloeddruk in de longslagader toeneemt, wat leidt tot kortademigheid en vermoeidheid.

Een van de voordelen van tadalafil ten opzichte van andere PDE-5-remmers is de lange werkingsduur van maximaal 36 uur, wat betekent dat mannen het medicijn slechts één keer per dag hoeven in te nemen.

Het is belangrijk om tadalafil alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts en niet te combineren met andere medicijnen zonder medische goedkeuring. Mannen die tadalafil gebruiken, moeten ook voorzichtig zijn bij het nemen van alcohol of het eten van grote maaltijden, omdat dit de effectiviteit kan verminderen.

Zoals bij alle medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van tadalafil, waaronder hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, misselijkheid en blozen. Als u last heeft van deze bijwerkingen of andere ongewenste effecten ervaart, moet u uw arts raadplegen.

Tadalafil erectiemiddelen

Winkelwagen